Ανακοινώσεις

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Η ενορία μας, στο πλαίσιο της ποιμαντικής δράσης και αγάπης προς τον κάθε πονεμένο συνάνθρωπό μας, διατηρεί Τράπεζα Αίματος στο ΑΧΕΠΑ Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ο σκοπός φυσικά είναι να βοηθηθεί κάθε συνάνθρωπός μας, αν και όποτε χρειαστεί να του χορηγηθούν φιάλες αίματος. 

Για να λειτουργήσει σωστά και αποδοτικά αυτή η προσπάθεια και διακονία θα πρέπει να την στηρίξουμε όλοι εμείς που μπορούμε να δώσουμε σε 10 λεπτά από τον χρόνο μας, ζωή σε κάποιον που θα χρειαστεί επειγόντως αίμα. 

Το αίμα δεν φτιάχνεται στα επιστημονικά εργαστήρια. Ο Θεός θέλησε να παράγεται μόνο του στο σώμα κάθε ανθρώπου γι’ αυτό και η προσφορά αίματος όχι μόνο είναι θεάρεστο έργο αλλά και η ύψιστη προσφορά αγάπης προς τον πλησίον αδερφό μας που δοκιμάζεται από αρρώστιες και ατυχήματα. Είναι μίμηση Χριστού, μιας και ο Θεάνθρωπος Κύριός μας «έδωσε» το αίμα Του επί του Σταυρού για την λύτρωση και τη σωτηρία όλων μας. 

Όποιος λοιπόν μπορεί και επιθυμεί να δώσει αίμα ας επικοινωνήσει πρώτα με τους ιερείς του Ιερού Ναού και στη συνέχεια μπορεί να δώσει αίμα στο τμήμα Αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για την Τράπεζα Αίματος του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Θεσσαλονίκης. 


Γίνε αιμοδότης σήμερα γατί αύριο μπορεί να χρειαστείς και συ αίμα για τη συνέχιση της ζωή σου.